Vapenbild Osgiliath
Västerås Tolkiensällskap
Vapenbild

Föreningen

Våra medlemmar har vitt skilda intressen inom ramen för Tolkiens värld. Vi sysslar med svärdsstrid, Tolkiens skriftspråk och talade språk, vi läser böckerna, syr dräkter och sysslar med konsthantverk, historiska danser, har lajvfester, rider i dräkt och mycket annat.

Höjdpunkterna i föreningslivet är de stora bankettlajven med uppåt hundra deltagare som vi deltar i, i andra föreningars regi, och som vi nu håller på att arrangera själva. På bankett kan man njuta av bland annat fantastiska ceremonier, utsökt mat, spännande intriger och dansa medeltids-, renässans- och fantasydanser. Banketterna är verkligen en upplevelse som för oss till Tolkiens värld för en stund.

Ryms det bara i Tolkiens värld så kan de medlemmar som vill syssla med det göra så. Föreningen har kunskap inom många områden och viktigast av allt: Vi har väldigt roligt tillsammans!

Vapenbilder

Vad vi gör

Våra medlemmar har vitt skilda intressen inom ramen för Tolkiens värld. Vi sysslar med svärdsstrid, Tolkiens skrift- språk och språk, läser böckerna, syr dräkter, mycket annat konsthantverk, medeltida och midgårda danser, har lajvfester, rider i dräkt och mycket annat. Ryms det bara i Tolkiens värld så kan de medlemmar som vill syssla med det göra så. Föreningen har kunskap innom många områden och viktigast av allt: Vi har väldigt roligt tillsammans!

Styrelseskick

Osgiliath styrs, enligt demokratiskt beslut, av en ensam regerande regent, för närvarande en Furstinna som även är vår föreningsgrundare. Näst Regenten kommer Stormästarna. Dessa har, inför Regenten, ansvar för olika områden av föreningen verksamhet. Det finns sju stormästare. Osgiliath består av Regent, stormästare, Adel, Folket och Noviserna. Varje år har vi dock vanlig demokratisk föreningsstämma.